Haigusest toibuv Zjuganov kibeleb protestiaktsioonidele

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gennadi Zjuganov 1. mail Moskvas.
Gennadi Zjuganov 1. mail Moskvas. Foto: SCANPIX

Venemaa Kommunistliku Partei liider Gennadi Zjuganov tunneb ennast normaalselt ja kibeleb Moskva kardioloogiakeskusest koju.

«Üldiselt on kõik normaalne, ka enesetunne on normaalne. Iga inimene peaks korra aastas käima dispanseris, et arstid saaksid tema tervisele anda objektiivse hinnangu,» rääkis esikommunist telekanali Rossija-1 saatele «Vesti nedeli» antud intervjuus.

Zjuganov selgitas, et tervis andis end tunda pidevate pikkade tööpäevade tulemusel, sest ta oli seotud nii riigiduuma- kui presidendivalimistega, vahendas RIA Novosti.

Valimiskampaaniate ajal venisid tööpäevad 18 ja isegi 20 tunni pikkusteks ning see ei saanud mööduda jälgi jätmata, tõdes ta. Ta ei kavatse pärast haiglast välja kirjutamist varjuda kabinetti ja võtta oma tööd kergemalt.

«Kavatsen endiselt osaleda demonstratsioonidel ja muudel protestiaktsioonidel. Praegust kriisi tunnevad nii Euroopa kui Ameerika. Varsti jõuab see Venemaale, mistõttu suureneb inimeste protestivaim. Inimesed tulevad tänavatele, osalevad protestiaktsioonides,» rääkis ta.

Zjuganov kommenteeris ka uut seadust, mis karmistab järsult miitingute organisaatorite ja neil osalenute karistusi. Tema oletusel võib see anda löögi kodanike aktiivsusele, sest inimesed otsustavad nüüd pigem koju jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles