Hollandi spetsialistid: lennuõnnetuse taga polnud terroriakt

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purunenud lennuk Schipoli lennuvälja lähedal
Purunenud lennuk Schipoli lennuvälja lähedal Foto: ANP Foto / Scanpix.

Amsterdamis Schipholi lennuvälja juures juhtunud lennuõnnetuse puhul võib terroriakti kui võimaliku põhjuse välistada.


Lennufirma Turkish Airlinesi reisilennuk Boeing 737-800 kukkus eile alla vahetult enne maandumist, vahendas portaal newstalkzb. Sündmuskohal hukkus 9 inimest.

Kohalikku haiglasse viidi enam kui 80 inimest, neist kuus on kriitilises seisundis.

Hollandi terrorismivastase võitluse rahvusliku koordinatsioonibüroo pressiesindaja Wim Kok ütles Bloombergile, et pole ühtegi viidet sellele, et õnnetuse põhjuseks võis olla terroriakt.  

Alguses oletati, et lennukil lõppes kütus otsa, kuid lennundusametnike sõnul on liiga vara, et õnnetuse põhjuste kohta midagi öelda.

Uurijad hakkavad täna killu haaval panema kokku lennukatastroofile eelnenud sündmusi. Spetsialistid on juba üles leidnud lennuki musta kasti, kuid õnnetuse võimalikke põhjusi veel kommenteerida ei soovi, vahendas Sky News.

«Me just alustasime uuringutega,» märkis Hollandi lennuohutusameti esindaja Fred Sanders. «See võib võtta vähemalt paar kuud, enne kui me saame mingit teavet.»

Õnnetusse sattunud Boeing 737-800 valmis 2002. aastal, eelmise aasta detsembris läbis ta täieliku kontrolli, vahendas Guardian.

Boeingu kapten oli kogenud piloot, kes varem töötas ohvitserina Türgi õhujõududes. Õnnetuses hukkusid nii tema kui veel kaks lendurit.

Üldse viibis lennuki pardal 135 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles