ERR: Londoni olümpiapark meelitab ligi huvilisi nii kodumaalt kui võõrsilt

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni olümpiapark.
Londoni olümpiapark. Foto: AFP / London 2012 / Anthony Charlton / Scanpix

Londonis koguvad populaarsust olümpiapargi ehitisi ning ümbrust tutvustavad ekskursioonid, mis on menukad nii kohalike kui kaugemalt kohale sõitnud uudishimulike seas, kellele tehakse ringkäike lausa 28 keeles.

Olümpiamängude põhirajatisi tutvustav tuur stardib veetranspordi peatuse juurest, kuhu jõuavad mängude ajal Londoni kanaleid väisama pandud veebussid, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Spordimaailma tippsündmuse puhuks ehitatud kompleks pole kustutanud kõiki jälgi endisaegsest linnapildist. Nimelt oli Stratford, kus olümpiaküla asub, mõned aastad tagasi tuntud kui paik, kus noortegängid katsetasid üksteise peal tulirelvi, siiski ütlevad ekskursioonil osalenud, et neile meeldib olümpiaküla atmosfäär ja see tekitab elevust.

Kahjuks päris olümpiaküla territooriumile ekskursante sisse ei lasta, kuid kõiki põhirajatisi saab pilkudega puurida natuke eemalt barjääri tagant.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles