Somaalia Al-Qaeda pakub Obama ja Clintoni eest kaameleid ja kanu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama ja välisminister Hillary Clinton
USA president Barack Obama ja välisminister Hillary Clinton Foto: SCANPIX

Äärmusislamistliku rühmituse Al-Qaeda Somaalia haru Al-Shabaab pakub tasuks kanu ja kaameleid neile, kes paljastavad USA presidendi Barack Obama ja välisminister Hillary Clintoni asukohad.

Al-Qaeda pilkab sellise pakkumisega USAd, mis on pannud Al-Shabaabi juhtide tabamiseni viiva informatsiooni eest välja miljoneid dollareid, edastab Reuters.

Üks USA poolt tagaotsitavatest, Fuad Muhammad Khalaf tegi USA juhtide kohta sellise pakkumise möödunud reedel pärast palvust.

«See, kes paljastab Barack Obama asukoha, saab kümme kaamelit. Hillary Clintoni paljastaja saab aga kümme kana ja kümme kukke,» teatas Khalaf.

USA välisministeerium teatas möödunud nädala neljapäeval, et varem Rootsis elanud Khalafi ja ta kolme liitlaseni viivate andmete eest on välja pandud viis miljonit dollarit.

USA annab Al-Shabaabi asutaja ja juhi Ahmed Abdi aw-Mohamedi tabamiseni viiva informatsiooni eest seitse miljonit dollarit.

Rühmituse Al-Shabaab mässulised kontrollivad Somaalias suuri alasid. Somaalia ja Aafrika Liidu armeeüksustel on viimasel ajal vallutanud mässajate käes olnud alasid tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles