Vene võimud korraldasid opositsiooniliidrite kodudes läbiotsimise

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Udaltsov 6. mail Moskvas
Sergei Udaltsov 6. mail Moskvas Foto: SCANPIX

Vene uurijad korraldasid päev enne opositsiooni meeleavaldust läbiotsimise opositsiooniliidrite Aleksei Navalnõi, Ilja Jašini ja Sergei Udaltsovi kodudes.

Vene uurimiskomitee esindaja viitas uudisteagentuurile Interfax läbiotsimisi põhjendades, et need on seotud mai alguses Moskvas Bolotnaja väljakul toimunud  meeleavaldusega, mis lõppes allika sõnul massirahutustega.

Vene peaprokuratuuri esindaja Vladimir Markin märkis aga uudisteagentuurile RIA Novosti, et täna toimub vähemalt tosin läbiotsimist.

Võimude loal 6. mail Moskvas toimunud protestiaktsiooni käigus peeti kinni üle 400 opositsiooni aktivisti. Kohus määras Udaltsovile ja Navalnõile ja Boriss Nemtsovile rahatrahvi ning Navalnõile ja Udaltsovile ka 15-päevase aresti.

Kui opositsioon süüdistas võime rongkäigu takistamises, siis politsei nimetas opositsiooni tegevust omakorda ettekavatsetud provokatsiooniks.

Homme, mis Venemaal tähistatakse ka Venemaa päeva, toimub pealinnas Moskvas opositsiooni nn miljonite marss, kuhu oodatakse kümneid tuhandeid inimesi.

Moskva linnavõimud on lubanud Sahharovi prospektil toimuval meeleavaldusel osaleda kuni 50 000 inimesel. Veel enne toimub rongkäik mööda Strasnõi, Petrovski ja Roždevstvenski puiesteed.

Seejuures oodatakse Navalnõid, Jašinit ja Udaltsovi ülekuulamisele homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles