Briti endine peaminister andis tunnistusi

Toomas Randlo
, arvamusportaali vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti endine peaminister Gordon Brown andis täna uurijatele selgitusi 2006. aastal ajalehes The Sun ilmunud ja tema poja haigust puudutanud artikli kohta.

Brown ütles ajakirjanduseetika, -tavade ja -kultuuri üle arutleva kohtunike kogu ehk nn Levesoni komisjoni ees, et temale ja ta naisele esitati vaid valmis lugu vahetult enne seda, kui see trükki läks, vahendas BBC.

Browni sõnul ei saa ajakirjanduse kvaliteeti hinnata enne, kui pole selgunud tõde, kuidas The Sun teadis tema poja tsüstilisest fibroosist.

Ajalehe tolleaegne toimetaja Rebekah Brooks ütles samas, et ta oli saanud Brownidelt loa kirjutada nende poja Fraseri haigusloost. Brownid väidavad aga vastupidist. 

Brown märkis ka, et Briti meedia on headel päevadel  «maailma parim», aga üks peamisi probleeme on faktide ja arvamuste kokkusulatamine. 

Endine peaminister lisas veel, et The Sun süüdistas valelikult teda magama jäämises Briti sõdurite mälestusteenistusel. Brown ütles, et ta palvetas.

Levesoni uuring algatati reageeringuna Rupert Murdochile kuuluva meediaimpeeriumi News Corporation tabloidi News of the Worldi kriminaalsele käitumisele. Politseil on käsil juurdlus ajakirjanike ja erainvestorite üle, keda kahtlustatakse sihikule võetud inimeste telefonide pealtkuulamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles