Kasjanov ja Rõžkov taunisid protestiliidrite hirmutamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene miilits valvamas opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi maja sissepääsu 11. juunil.
Vene miilits valvamas opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi maja sissepääsu 11. juunil. Foto: AP / Scanpix

Vene opositsioonipoliitikud Mihhail Kasjanov ja Vladimir Rõžkov taunisid täna teravalt uurijate läbiotsimisi protestiliikumise liidrite kodudes, mis korraldati päev enne president Vladimir Putini vastast suurmeeleavaldust

«Kui nõrkadel võimudel napib poliitilisi argumente, laseb ta oma oponentide vastu käiku poliitilised repressioonid – läbiotsimised, kinnipidamised, kutsed ülakuulamisele,» seisab Kasjanovi ja Rõžkovi avalduses.

«Me väljendame kategoorilist protesti täiesti põhjendamatute demonstratiivsete jõuaktsioonide vastu PARNAS-i föderaalse poliitnõukogu liikmete Boriss Nemtsovi ja Ilja Jašini, samuti Aleksei Navalnõi, Sergei Udaltsovi ja teiste tagakiusamisel, ning nõuame opositsiooniaktivistide hirmutamise viivitamatut lõpetamist,» seisab avalduses.

«Me peame sellele vastama, jätkates massilisi rahumeelseid protestiaktsioone, millest lähim toimub 12. juunil Moskvas ja teistes linnades, ning ebaseaduslike võimude moraalse isoleerimisega,» ütlesid poliitikud.

Nende hinnangul võib «võimudepoolse vägivalla edasine eskaleerumine kaasa tuua plahvatuse», mille eest kogu vastutus lasub tippvõimudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles