Kreeka tervishoiusüsteem on kokkukukkumise äärel

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldaja Ateenas protesteerimas tervishoiukärbete vastu
Meeleavaldaja Ateenas protesteerimas tervishoiukärbete vastu Foto: SCANPIX

Majanduskriis ohustab kreeklaste tervist, sest Kreeka haiglates napib ravimeid ning arstid ei saa enam patsiente ravida.

Peaaegu kõikidest Kreeka haiglatest tulevad appihüüded, sest pole piisavalt vahendeid patsientide jaoks. Puudus on ravimitest, kipsist, WC-paberist ja toidust, vahendab Die Welt.

«Kreeka poliitikud vaidlevad televiisoris selle üle, kuidas riiki juhtida, aga meil pole siin kipsi,» ütles üks Chiose saarel tegutsev arst.

Veel halvem on olukord südamehaigete jaoks Kreeka põhjaosas asuvas Thessaloniki linnas. Thessaloniki suurimas haiglas pole mitu päeva olnud võimalik läbi viia kardioloogilisi uuringuid ning operatsioone.

Tekkinud olukorrast lõikavad kasu erakliinikud, kuhu pöörduvad patsiendid, kellel pole muud valikut. Paljud inimesed ei saa aga erakliinikus ravimist endale lubada.

Probleem on kerkinud üles vahetult enne pühapäeval toimuvaid valimisi. Kreeka arstid loodavad, et võimule tuleb uus valitsus, mis suudab tekkinud probleemid lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles