Toulouse'i tulistaja isa esitas kohtule mõrvahagi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Merah' isa esindavad advokaadid Zahia Mokhtari (vasakul) ja Isabelle Coutant-Peyre täna Pariisi kohtuhoone ees.
Mohamed Merah' isa esindavad advokaadid Zahia Mokhtari (vasakul) ja Isabelle Coutant-Peyre täna Pariisi kohtuhoone ees. Foto: SCANPIX

Märtsis Lõuna-Prantsusmaal seitse inimest tapnud ja seejärel politsei reidis maha lastud Mohamed Merah' isa esitas Pariisis mõrvahagi, teatas tema advokaat täna.

«Hagi puudutab mõrva raskendavatel asjaoludel ning on esitatud isikute vastu, kes jagasid politsei juhtkonnas korraldusi Merah' korteri ründamise ajal Toulouse'is,» ütles advokaat Isabelle Coutant-Peyre.

Mohamed Benalel Merah ütles märtsis, et tahab kaevata kohtusse politsei eriüksuse, kes pärast 32-tunnist piiramist tema poja 22. märtsil tulevahetuses tappis.

Merah (23) tappis kolm sõdurit ning Toulouse'i juudi kooli õpetaja ja kolm last. Merah filmis rünnakuid ning tunnistas tapatöö väidetavalt politseile enne surma üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles