Süüria plaanib USA hinnangul uut veresauna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victoria Nuland.
Victoria Nuland. Foto: SCANPIX

USA avaldas esmaspäeval kartust, et Süüria režiim võib plaanida uut veresauna, kui liikusid uudised, et Al-Heffa linna ümbruses kogunevad tankiüksused.

«USA ühineb ÜRO ja Araabia Liiga eriesindaja Kofi Annaniga väljendades sügavat muret teadete üle, et Süüria režiim võib ette valmistada järjekordset veresauna,» ütles Ühendriikide välisministeeriumi pressiesindaja Victoria Nuland.

Süüria armee lahingukopterid tulistasid esmaspäeval elurajoone Rastani ja Al-Heffa linnades, kinnitasid ÜRO rahuvaatlejad.

Tegemist on esimese korraga, kui vaatlejad on ise pealt näinud lahingukopterite kasutamist tsiviilisikute vastu. Kohalikud inimõiguslased räägivad kopterirünnakutest juba ammu.

Mõlemat linna tulistati ka miinipildujatest ja granaadiheitjatest. Al-Heffa ümbruses nähti liikumas valitsusvägede tanke, linnas on ÜRO andmetel lõksus suur hulk tsiviilisikuid.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel tapeti esmaspäeval riigi eri osades vähemalt 74 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles