Vene võimud tugevdasid miljonite marsi eel valvet

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvastatud politseinikud eile opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi kodumaja ees.
Relvastatud politseinikud eile opositsiooniliidri Aleksei Navalnõi kodumaja ees. Foto: SCANPIX

Täna Venemaa pealinnas Moskvas toimuvat opositsiooni meeleavaldust jälgib rohkem kui 12 000 julgeolekutöötajat.

Moskva linnavõimudega kooskõlastatud meeleavaldusel on lubatud osaleda 50 000 inimesel. Kohaliku aja järgi kell 15 algav miiting toimub Sahharovi prospektil. Veel enne lähevad opositsiooni toetajad rongkäigus mööda Strasnõi, Petrovski ja Roždevstvenski puiesteed. Kogu üritus peaks lõppema kell 18.

Lisaks opositsiooni meeleavaldusele toimub linnas veel mitmeid üritusi, kuna täna tähistatakse 1990. aastal vastu võetud riikliku suveräänsuse deklaratsiooni auks Venemaa päeva.

Uudisteagentuuri RIA Novosti teatel tagavad täna pealinnas korda nii politseinikud, siseministeeriumi üksused kui ka vabatahtlikud.

Seejuures kuulutas Venemaa president Vladimir Putin kuulutas läinud nädala reedel välja uue nn miitinguseaduse, mis suurendab oluliselt trahve ning muid karistusi nendele, kes rikuvad meeleavalduste korraldamist ja läbiviimist puudutavaid seadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles