Gruusia boikoteeris eile Vene filme ja muusikat

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustisõjas hukkunud sõdurite kirstud.
Augustisõjas hukkunud sõdurite kirstud. Foto: AFP / Scanpix

Gruusia meenutas eile Punaarmee sissetungi 88. aastapäeva sellega, et paljud selle riigi tele- ja raadiojaamad ei lasknud päeva jooksul eetrisse ühtki Vene laulu ega filmi, kirjutas

Raadio Vaba Euroopa

.

Üleskutse hoiduda 25. veebruaril Vene muusika ja kinokunsti esitamisest, käis välja menukas veebilehekülg forum.ge. Protestiaktsiooniga liitunud Radio Ajara produtsendi Kuka Beridze sõnul mälestasid nad sel moel kõiki neid kaasmaalasi, kes hukkusid 1921. aasta veebruaris bolševike vastu võideldes. Samas rõhutas ta Vaba Euroopale, et Vene muusika on grusiinide seas ka pärast augustisõda väga populaarne ning piirang kehtis vaid ühe päeva.

Thbilisi linnavolikogu esimees Zaal Samadashvili teatas aga eilse päeva puhul, et tosinkond jätkuvalt bolševike ja kommunistliku partei aktivistide nime kandvat pealinna tänavat nimetatakse ümber. Neile antakse augustisõjas hukkunud sõdurite nimed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles