Adeni lahel nurjati piraatide rünnakud

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA mereväe foto arvatavate piraatide tabamisest Adeni lahel.
USA mereväe foto arvatavate piraatide tabamisest Adeni lahel. Foto: AP / Scanpix

USA mereväe keskjuhatuse teatel nurjasid taanlased täna Adeni lahes relvastatud piraatide rünnaku ühe Hiina laeva vastu ning hõivasid nende lootsiku, veidi varem teatas aga Hiina ametlik meedia, et selle riigi sõjalaev päästis röövlite käest ühe Itaalia kaubalaeva.


Bahreinis baseeruva väejuhatuse andmetel suundus Taani mereväe abilaev HDMS Absalon appi hädakutsungi saatnud kaubalaevale M/V Yandanghai ning tõrjus edukalt piraatide rünnakukatse, vahendas AFP.

Hiina laevalt saadud koordinaatidele lähenedes märkasid taanlased merel üht lootsikut, mis vastas hädakutsungi saatnud kapteni kirjeldusele. Paadist leiti mitu relva, nende seas raketiheitja, neli Kalašnikovi automaati, kaks granaati ja nuga.

Hätta sattunud kaubalaeva meeskonnal oli õnnestunud takistada ründajate pardale ronimist, tõrjudes viimaseid tagasi tuletõrjevoolikute abil. Kaks meeskonnaliiget said lahingus kergelt viga. Kellegi kinnipidamisest pole teatatud.

Hiina ametlik meedia teatas aga varem, et ka samasse regiooni saadetud kommunustliku riigi sõjalaeval õnnestus osaleda piraaditõrjes, kui see päästis eile kimbatusest Libeeria lipu all sõitva Itaalia kaubaaluse.

Xinhua andmetel oli see juba teine kord, kui rahvavabariigi mereväelased on aidanud teiste riikide laevu. Somaalia ranniku lähedale sõjalaeva saatmisega alustas Hiina pärast mitut sajandit esimest potentsiaalset lahingumissiooni väljaspool oma territoriaalmerd.

India ookeani loodeosas tegutsevad piraatide vastu ka USA ja Euroopa laevad. Mullu rünnati seal rohkem sadat laeva, millest valdav osa kaaperdati, et nõuda omanikelt lunaraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles