Kaasvangide sõnul käis Betancourt nende peale kaebamas ja varastas toitu

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Betancourt.
Ingrid Betancourt. Foto: AFP / Scanpix

Suure meediakära saatel pärast aastaid kestnud džunglivangistust Colombia FARCi vasakäärmuslaste käest pääsenud Ingrid Betancourt oli kõike muud kui meeldiv inimene, võttis tema ameeriklastest vangide memuaarid kokku ajakiri

Newsweek

.

Kolm Betancourt'iga samal ajal nende jaoks 1967 päeva kestnud vangistusest pääsenud ameeriklast - Keith Stansell, Thomas Howes ja Marc Gonsalves - panid oma mälestused kirja raamatusse «Out of Captivity» (e.k «Vangistusest välja» - toim). Nad kirjeldavad seal oma piinu, nüristavat igavust, nappe pääsemisi tule alt ja pääsemist.

Teose värvikaim osa aga jutustab aasta enne autoreid FARCi inimröövi ohvriks langenud Betancourt'ist. Ameeriklaste väitel oli nende kuulsaim saatusekaaslane kõrk ja enesekeskne ning varastas toitu. Lisaks pani ta nende elu ohtu sellega, et väitis valvuritele, et ameeriklased on Luure Keskagentuuri (CIA) agendid. «Ma nägin, kuidas ta üritas laagrit üle võtta täiesti kontrollimatu ülbusega,» jutustas 44-aastane endine merejalaväelane Stansell uudisteagentuurile AP. «Mõned valvurid kohtlesid meid paremini kui tema.»

Betancourt tema vastu esitatud süüdistusi AP-le kommenteerida ei soovinud. Tema esindaja aga ütles uudisteagentuurile, et praegu keskendub naine enda raamatu kirjutamisele ja ei tee mingeid avaldusi enne selle lõpetamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles