Moskva tahab Kaukaasia-teemalist NATO-Vene Nõukogu

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Rogožin
Dmitri Rogožin Foto: AP / Scanpix

Kuigi augustisõja järel külmutatud NATO-Vene Nõukogu tegevus pole veel ametlikult lahti sulatatud, teatas värvikate sõnavõttude poolest tuntud Moskva NATO-suursaadik Dmitri Rogozin, et tema kodumaa tahaks selle järgmise kohtumise maha pidada Kaukaasia-teemadel.

«Me paneme ette NATO-Vene Nõukogu erisessiooni Kaukaasia küsimuses,» kommenteeris Rogožin uudisteagentuurile AFP ettepanekut, mille tegi eile Brüsselis alliansi suursaadikutele.

Otsuse külmutada NATO-Vene Nõukogu tegevus, langetasid augustisõja tõttu erakorralisele istungile kogunenud alliansi välisministrid suve lõpus. Alles mullu detsembris otsustasid NATO välisministrid oma järgmisel kohtumisel, et ettevaatlikult ja samm-sammult, vastavalt peasekretäri Jaap de Hoop Schefferi äranägemisele võib venelastega taas teatud küsimusi arutama hakata. Ametlikult NATO-Vene Nõukogu siiani kogunenud pole. Küll aga on seda regulaarselt teinud NATO-Ukraina Komisjon ning augustisõja tulemusel loodud NATO-Gruusia Komisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles