Kohus süüdistab abielupaari saksa tüdruku orjastamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid väärkoheldud Bettina Siegner.
Aastaid väärkoheldud Bettina Siegner. Foto: SCANPIX

Bosnia süüdistajad on esitanud hagi kohalikule paarile, kes hoidsid kuus aastat Bettina Siegnerit vägivaldselt enda juures.

Tuzla linna süüdistajate ametkonna esindaja sõnul väärkohtlesid Milenko ja Slavojka Marinkovic nüüdseks 19-aastast Bettina Siegner kuus aastat, vahendas AFP.

«Neid süüdistatakse tüdruku orjastamises, talle vigastuste tekitamises, ebainimlikus kohtlemises, näljutamises ja raske põllutöö tegemisele sundimises,» ütles esindaja Admir Arnautovic. «Nad ei lubanud tal teiste inimestega suhelda ega kooli minna.»

Siegner päästeti Karavlasi külast, kus teda hoiti väidetavalt alates 2005. aastast. Paar vahistati mai keskel.

Politseid teavitas külaelanik, kes nägi, kuidas Siegnerit sunniti seasööta sööma ja hobuvankrit tõmbama, kus Milenko ja Slavojka Marinkovic sees istusid.

Ohvri ema, Kristina Siegner jättis 12-aastase Bettina paari juurde elama. Marinkovici pereliikmete sõnul oli Kristina Siegner Milenko teine naine, mis ei ole väga ebatavaline mustlaskogukondades.

«Me kontrollime dokumente ja on võimalik, et Bettina ema oli kaasosaline tüdruku väärkohtlemises,» ütles esindaja.

Marinkovicid ja Siegneri ema ei ole oma süüd tunnistanud.

Süüdi mõistmise korral ähvardab neid kaheksa aastat vanglakaristust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles