Läti ekspresident Zatlers võitleb vähiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti ekspresident Valdis Zatlers
Läti ekspresident Valdis Zatlers Foto: SCANPIX

Endisel Läti presidendil ja praegusel parlamendisaadikul Valdis Zatlersil on diagnoositud eesnäärmevähk, kirjutas täna ajakiri Ir.

Zatlers tunnistas, et on elanud üsna dünaamilist elu ja ei ole end säästnud. «Olles vana kirurg, [olen alati järginud põhimõtet, et] kui kaebusi ei ole, siis ma ravi ei vaja,» tsiteeris ajakiri Zatlersit, vahendas BNS.

«Ilmselgelt on üheks faktoriks minu kahekuune töö Tšernobõlis (Zatlers oli seal 1986. aasta tuumakatastroofi ajal meedik – toim). Teine tegur on see, et nähtavasti on olnud sisekonflikt. See on mu isiklik teooria, mida olen oma patsientidele rääkinud: teid on tabanud haigus, me aitame teid, kuid te peate ise välja nuputama, milliseid muudatusi te oma elus tegema peate, sest peab olema põhjus, miks selline asi teiega juhtus,» vastas Zatlers küsimusele, kas diagnoos oli talle ootamatu.

Ehkki ekspresidenti ootab ees keeruline ja intensiivne ravi, on Zatlers heas tujus ja viskab nalja. Sel esmaspäeval toimunud operatsiooni järel ei ole tal veel lubatud kõndida, kuid ta kavatseb sügise eel parlamenditööle naasta.

BNS oli varem teatanud, et Zatlers vähendab haiguse tõttu oma tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles