Briti peaminister eitas salalepet Murdochi ja tooride vahel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameron
Briti peaminister David Cameron Foto: SCANPIX

Briti peaminister David Cameron süüdistas oma eelkäijat Gordon Browni alusetu vandenõuteooria väljamõtlemises, mille kohaselt on konservatiivid teinud kokkuleppe Rupert Murdochi mõjuka meediaorganisatsiooniga News International.

Brown ütles nädala algul Briti ajakirjanduseetikat lahkava Levesoni komisjoni ees, et toorid nõustusid võimule saades piirama BBC ja meedia valvekoera Ofcom rahastamist, saades vastutasuks toetust NI väljaannetelt, vahendas BBC.

Ent täna sama komisjoni ees esinenud Cameroni sõnul on säärane jutt täielik nonsenss. Ta ütles, et pole kordagi ühegi poliitikaga meediatoetuse vastu kaubitsenud.

Murdochi liigne mõju Cameroni üle on sattunud tähelepanu alla seoses tõsiasjaga, et endine News Internationali juht Rebekah Brooks on tema sõber, samuti palkas Cameron skandaalse tabloidi News of the World endise peatoimetaja Andy Coulsoni oma kommunikatsioonijuhiks.

Brooksi ja tema abikaasat Charliet, kes käis Cameroniga samas koolis, süüdistatakse õigusemõistmise takistamises seoses News of the Worldi pealtkuulamisskandaaliga. Mõlemad eitavad rikkumist.

Cameron kinnitas täna, et mingeid avalikke ega salajasi kokkuleppeid Murdochi firmaga pole olnud. Ta ütles, et on küll pidanud vestlusi erinevate peatoimetajatega, milles ta on öelnud, et talle meeldiks, kui need valitsust rohkem toetaks.

Ofcomi ja BBC rahastamise kohta tehtud otsuste taga oli tema sõnul Konservatiivse Partei üldine meediapoliitika, mitte mingi kokkulepe.

Cameroni sõnul oli tal aastatel 2005-2010 opositsioonis olles 1404 kohtumist meediategelastega ehk keskmiselt 26 kuus. Valitsusjuhina on säärased kohtumised vähenenud poole võrra.

Cameron ütles, et läks 2008. aastal Kreekasse Santorini saarele Murdochiga õhtust sööma sellepärast, et see oli võimalus temaga «suhet ehitada».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles