Vene protestiliikumise järgmine suuraktsioon toimub 15. septembril

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakrinde liider Sergei Udaltsov
Vasakrinde liider Sergei Udaltsov Foto: SCANPIX

Vene protestiliikumine otsustas korraldada järgmise suurmeeleavalduse ehk niinimetatud miljonite marsi 15. septembril üleriigilise aktsioonina, ütles täna Vasakrinde liider Sergei Udaltsov.

«Just praegu lõppes marsi korralduskomitee istung. Langetati otsus korraldada see 15. septembril kõigis Venemaa regioonides,» ütles Udaltsov Interfaxile.

Ta lisas, et aktivistid kavatsevad kasutada suve, et külastada erinevaid Venemaa piirkondi, et agiteerida inimesi selles aktsioonis osalema.

Korralduskomitee istungil osalesid protestiliikumise liidrid Aleksei Navalnõi, Boriss Nemtsov, Ilja Ponomarjov, Dmitri Gudkov jt.

Esimene Miljonite marss, milles korraldajate hinnangul osales umbes 50 tuhat inimest, toimus Moskvas 6. mail. Aktsioon kasvas üle kokkupõrgeteks politseinikega, mille käigus peeti kinni üle 400 inimese. Tänase seisuga on kohtu otsusel vahistatud kümme inimest, keda kahtlustatakse rahutuste korraldamises.

Teine Miljonite marss toimus 12. juunil, lõppedes rahumeelselt. Korraldajate sõnul osales rongkäigus 50 tuhat ning miitingul kuni sada tuhat inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles