USA magnaat mõisteti 110 aastaks vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
110 aastaks vangi mõistetud Allen Stanford
110 aastaks vangi mõistetud Allen Stanford Foto: SCANPIX

Suurrahamehele Allen Stanfordile, kes pettis investoritelt välja rohkem kui seitse miljardit dollarit, määrati 110-aastane vanglakaristus.

Texase pankur kasutatas Ponzi skeemi USA ajaloo üheks suurimaks rahapettuseks, vahendas BBC.

Rahvusvahelisi kriketivõistlusi rahastanud Stanford ei tunnistanud kohtus oma süüd. «Ma ei ole siin, et küsida teilt kaastunnet või andestust või anda end teie võimusesse,» ütles Stanford eilsel kohtuistungil. «Ma ei kasutanud Ponzi skeemi. Ma ei petnud kedagi.»

Väidetavalt tüssas Stanford kuni 30 000 investorit, kuid süüdistajatel ei õnnestunud leida 92 protsenti Stanfordi rahvusvahelise panga finantsidest.

Üks tunnistajatest ütles kohtule, et Stanford varastas talt miljoneid dollareid.

Ponzi skeemi kasutanud mehe rahad on hetkel külmutatud Kanada, Inglismaa ja Šveitsi pankades ning nende kättesaamine võib võtta aastaid.

Tema pettuseskeem koondus Kariibi meres asuvale Antigua saarele, kus ta teostas pangandusega seotud operatsioone.

Ponzi skeem on investeerimisprogramm, kus lubatakse rahastajatele korralikke tulusid mingist majanduslikku tulu toovast tegevusest, kuid tegelikkuses makstakse neile järgmiste investorite rahaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles