ÜRO: Kony tabamiseks on vaja rohkem vahendeid

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joseph Kony
Joseph Kony Foto: SCANPIX

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon seadis kahtluse alla sõjaroimari Joseph Kony ja tema Issanda Vastupanuarmee tabamise, kuna Aafrika Liidu sõduritel pole piisavalt varustust, toitu ja transpordivahendeid.

Ban kirjutas eile ÜRO Julgeolekunõukogule esitatud raportis, et Aafrika Liidu sõdureid tuleks varustada vajalike vahenditega, sest vastasel juhul ei jõuta eesmärgini, vahendab CNN.

«Algatuse operatsioonide rahastamine on puudulik. Ilma vajalike vahenditeta ei suuda Aafrika Liit seda tähtsat ülesannet täielikult ellu viia,» seisis raportis.

Aafrika Liit saatis märtsis 5000 sõdurit Konyt püüdma pärast tuhandeid ohvreid nõudnud rünnakute taastärkamist. Rünnakute tõttu Ugandas, Lõuna-Sudaanis, Kongo Demokraatlikus Vabariigis ja Kesk-Aafrika Vabariigis on 445 000 inimest pidanud ümber asuma.

Kony on Rahvusvahelise Kriminaalkohtu poolt tagaotsitav sõjaroimade ja inimkonna vastaste kuritegude eest, mille hulka kuuluvad laste röövimine seksorjadeks ja sõduriteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles