Küsitlused: sotsialistid saavutasid Prantsuse parlamendis enamuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantslased valisid parlamenti.
Prantslased valisid parlamenti. Foto: SCANPIX

Prantsuse sotsialistid saavutasid pühapäeval peetud parlamendivalimiste teises voorus absoluutse enamuse, selgus uuringufirmade küsitlustest.

Prognooside kohaselt saavad president François Hollande'i sotsialistid ja nende liitlased 577-kohalises rahvusassamblees 308-320 kohta. See tähendab, et sotsialistid ei vaja roheliste ega vasakradikaalide toetust.

Esimest korda pärast 1998. aastat pääses parlamenti ka paremäärmuslik Rahvusrinne, mis võitis riigi idaosas vähemalt kaks mandaati.

Hollande, kes võitis mais presidendivalimised senise riigipea Sarkozy vastu, on kutsunud rahvast vasakleeri poolt hääletama, et ta saaks parlamendienamuse toel Prantsusmaa Euroopa võlakriisist välja juhtida.

Möödunud pühapäeva esimeses vooorus said Hollande'i sotsialistid ja teised vasakparteid 46 protsenti häältest ekspresident Nicolas Sarkozy parempoolse Rahvaliikumise Liidu (UMP) ja tema liitlaste 34 vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles