Iiri pangast varastati seitse miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bank of Irelandi peahoone Dublinis.
Bank of Irelandi peahoone Dublinis. Foto: AP / Scanpix

Iiri politsei otsib taga relvastatud jõuku, kes võttis eile pantvangi Bank of Irelandi töötaja koos tolle perega ning sundis teda pangaseifist välja võtma väidetavalt kuni seitsme miljoni euro (110 miljonit krooni) suuruse summa.


Iiri politsei teatel tungisid mitu relvastatud kurjategijat eile Dublini lähedal elava pangatöötaja elumajja ning sundisid teda täna minema Dublini kesklinnas asuvasse pangakontorisse ja neile üle andma teatud koguse sularaha, vahendas

Bloomberg

.

«Perekond lasti seejärel vabaks,» seisis politsei avalduses. «Keegi viga ei saanud, kuigi perekond on intsidendist traumeeritud.»

Iiri riigiraadio teatel võeti pantvangi pangaametniku elukaaslane, tolle ema ja seitsmeaastane laps, vahendas AFP.

Seni suurim nn tiigerinimrööv, mille raames peab ohver kurjategijatele raha loovutama, samal ajal kui tema pereliikmeid hoitakse pantvangis, leidis aset 2004. aasta detsembris Põhja-Iirimaa pealinnas Belfastis.

Tollal võtsid kurjategijad pantvangi kahe Northern Banki meestöötaja pereliikmed, sundides mehi pangast välja võtma üle 26,5 miljoni naela (ligi 465 miljonit krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles