Austraalia lõunaosas ohjeldati kaheksat uut põlengut

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia tuletõrjujad ohjeldasid täna kaheksat uut maastikupõlengut, mis lahvatasid leekidesse lõunapoolses Victoria osariiki taas saabunud kuuma ja tuulise ilmaga vaid kolm nädalat pärast eelmist tulemöllu, mis nõudis üle paarisaja inimese elu.


200 kooli suleti ning inimesed evakueeriti asulatest, mis jäid uute tulekollete lähedale ja kus anti suurenenud ohu tõttu häire kartuses, et hiljutine tragöödia võib korduda, vahendas Reuters.

Ebasoodsatest oludest hoolimata õnnestus tuletõrjujatel uued tulekolded kontrolli all hoida, ehkki osariigi erinevates paikades kestavad edasi veel kümned põlengud. Nendega on võitlema saadetud üle 3000 tuletõrjuja nii Victoriast kui ka mujalt, isegi Uus-Meremaalt.

Healesville'i linnakeses, mis asub Melbourne'ist kirdes, põgenesid mõned elanikud oma kodudest reede hommikul kiiresti, kui taas ilmusid taevasse mustad suitsupilved. Samas asulas möllas tuli ka kolme nädala eest.

Häireteenistused soovitasid inimestel, kes elavad potentsiaalsetes ohupiirkondades, otsustada aegsasti, kas lahkuda või jääda oma vara kaitsma, sest kui leegid on juba silmapiiril, siis on liiga hilja.

«Mustaks laupäevaks» ristitud 7. veebruaril hukkusid paljud inimesed just oma autodes, kui nad üritasid tule eest põgeneda. Pärast seda sünget päeva on võimude kinnitusel Victoria osariigis lahvatanud umbes 3500 tulekahjut, mis õnneks pole siiski nii suurt laastamistööd enam teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles