Rumeenia peaministrit süüdistatakse plagiaadis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeenia peaminister Victor Ponta
Rumeenia peaminister Victor Ponta Foto: SCANPIX

Rumeenia uut peaministrit Victor Pontat süüdistatakse oma doktoritöö kopeerimises, teatas ajakiri Nature eile.
 

Nature’i sõnul on anonüümne allikas neile näidanud dokumente, mis tõestavad, et rohkem kui pool Ponta 432-leheküljelisest Bukaresti Ülikoolile valminud doktoritööst sisaldab varastatud teksti, vahendas The Telegraph.

Ponta eitas süüdistusi: «Ma olen valmis läbi tegema kõik kontrollimised.»

Analüütik Vlad Nistor sõnas, et kui süüdistused osutuvad tõeks, tuleb Pontal peaministri kohalt tagasi astuda.

Ajakiri Nature tsiteeris Bukaresti Ülikooli keemikut ja Rumeenia ülikooli diplomite väljaandmise nõukogu presidenti Marius Andruhi, kelle sõnul on «plagiaadi tõendid väga tugevad».

Pontase doktoritöö avaldati väga väheste parandustega 2004. aastal ja see on samuti aluseks 2010. aastal trükitud rahvusvaheliste humanitaarseaduste vastutusest kirjutavale raamatule. Endine Pontaga koos õppinud doktorant Daniela Coman on selle raamatu kaasautor.

«Nendes raamatutes on olulised tekstiosad väga sarnased õigusteaduse õpetlaste Dumitru Diaconu ja Vasile Cretu süvauurimuste materjalile,» teatas Nature. «Samuti sisaldavad nad rumeeniakeelseid tõlkeid õigusteaduse õpetlase Ion Diaconu ingliskeelsest väljaandest.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles