Helsingi politsei uurib mustlaskerjuste rahavooge

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingis kerjav mustlane.
Helsingis kerjav mustlane. Foto: SCANPIX

Soome politsei on asunud uurima pealinna Helsingi mustlaskerjustega seotud kahtlustusi inimkaubanduses.

Ajaleht Huvudstadsbladet kirjutas nädalavahetusel, et ühe Helsingi päevakeskuse ees on nähtud, kuidas kerjavad naised annavad oma raha jõuka välimusega meestele, vahendas YLE.

Helsingi politsei on värske info ilmnemise tõttu taas huvitunud mustlaskerjuste rahavoogudest ja on asunud koguma andmeid, kas tegemist võib olla kuritegevusega.

Teateid samasugusest tegevusest sai politsei ka aasta eest, kuid toona ei jõutud infokogumisega nii kaugele, et oleks saadud algatada kriminaaluurimist.

Tänavu aitab Soome politseid Rumeeniast pärit kolleeg, kes alustas Helsingis tööd nädala eest. Politseinik on Soomes vähemalt sel suvel ja annab mustlastega seotud teemadel pealinna korrakaitsjatele nõu.

«Ta oskab keelt ja kui oleme sunnitud abinõusid rakendama, siis saame nüüd seda lihtsamalt Rumeenia kodanikele selgitada. Siiani on probleemiks olnud just kommunikatsioon, kui tõlki pole saadaval,» ütles Helsingi politsei komissar Jari Taponen.

Soomes töötava politseiniku palga tasub Rumeenia riik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles