Floridas tulistas eakas mees viit tšiili tudengit

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Florida põhjaosas Miramar Beachi asumis tapetud tšiillaste vapustatud tuttavad kuriteopaiga juures.
Florida põhjaosas Miramar Beachi asumis tapetud tšiillaste vapustatud tuttavad kuriteopaiga juures. Foto: AP / Scanpix

USA Florida osariigi loodenurgas asuvas rannikupiirkonnas tappis vintpüssiga relvastatud vanem mees öösel kaks ja haavas veel kolme tšiili päritolu üliõpilast, keda ta tulistas läbi nende kodu akna.


Waltoni maakonna šerifi büroost teatati, et seal alles üritatakse jõuda selgusele neljapäeva varahommikul Miramar Beachil juhtunu asjaoludes ning 60-aastase Dannie Bakeri kuriteo tagamaid ei osatud pakkuda, vahendas AFP.

«Me ei tea rünnaku motiive, me uurime,» ütles šerifi vanemabi. «Pole mingeid viiteid ega kaebusi lärmi kohta või midagi.»

Baker on võetud vahi alla. Laskmine algas umbes kella kahe paiku neljapäeva öösel, kuid tulistaja tudengite majja ei sisenenudki, vaid sihtis neid läbi akna.

Šerifi büroo kinnitusel hukkusid 23-aastane Nicolas Corp ja 22-aastane Racine Balbontin, haavata said aga Sebastian Arizaga, Francisco Cofre and David Bilbao - viimane pääses juba haiglast välja, aga ülejäänud kahte ravitakse veel reedel.

Bilbao rääkis meedia andmetel oma vennale, et vahetusüliõpilastena Floridas viibinud noored istusid köögis laua taga, ajasid juttu ja tegid süüa, kui neid üllatas kärgatus ja puruneva klaasi heli.

«Mu vend arvas, et midagi oli ahjus plahvatanud, ega osanud mõeldagi, et see oli püssipauk, kuni umbes kolmanda lasuni, mis tabas teda kätte,» rääkis ühele Tšiili raadiojaamale Mario Bilbao.

Tšiili valitsuse pressiesindaja nimetas veretööd «jõhkraks ja kahetsusväärseks tragöödiaks» ning lubas riigi abi ohvrite omastele. «See on koletu kuritöö,» nentis ametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles