Hosni Mubarak langes koomasse

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse endine president Hosni Mubarak saabumas Kairo kohtusse 2. juunil
Egiptuse endine president Hosni Mubarak saabumas Kairo kohtusse 2. juunil Foto: SCANPIX

Egiptuse riiklik uudisteagentuur MENA (Middle East News Agency) teatas viitega meditsiiniallikatele, et riigi ekspresident Hosni Mubarak on kliiniliselt surnud.

Mubarak kuulutati kliiniliselt surnuks pärast seda, kui ta toodi teisipäeva õhtul vanglast sõjaväehaiglasse ja ta süda lakkas töötamast, vahendas CNN Egiptuse riigimeediat.

Meditsiiniallikad ütlesid MENA-le, et ekspresidendi süda lakkas töötamast ning ei reageerinud defibrilleerimisele, vahendas AFP.

AFP andmeil langes ekspresident koomasse ning arstid püüavad teda elustada.

Samas teatas Relvajõudude Ülemnõukogu liige kindral Mamdouh Shahin, et Mubarak pole kliiniliselt surnud, kuid et tema tervislik seisukord on halvenenud ning ta on kriitilises seisus.

Prokuratuuri pressiesindaja sõnul lakkas Mubaraki süda vanglas töötamast ning tema elustamiseks kasutati elektrišokki, misjärel pandi ta hingamisaparaadi alla.

CNNi meditsiinikorrespondendi Elizabeth Coheni sõnul kasutatakse «kliinilise surma» terminit patsientide puhul, keda on tabanud ajusurm ning kelle puhul elektroentsefalogramm ei näita enam mingit aju aktiivsust.

Egiptuse kohus mõistis kukutatud presidendi Hosni Mubaraki 2. juunil meeleavaldajate tapmise eest rahvaülestõusu ajal eluks ajaks vangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles