Kreeka Gordioni sõlm saab lõpuks läbi raiutud?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evangelos Venizelos
Evangelos Venizelos Foto: SCANPIX

Kreeka sotsialistliku Pasok partei juht Evangelos Venizelos arvas, et uue valitsuse moodustamises peaks tänaseks kokkuleppele jõutama.

Venizelos kinnitas eile Kreeka riigitelevisioonile antud intervjuus, et Pasok toetab uut valitsust, edastab Reuters.

Kuid see partei ei ole veel langetanud otsust, kuidas ta valitsuses osaleb.

Eile teatasid mitmed uudisteagentuurid, et Kreeka Gordioni sõlm saab lõpuks läbi raiutud, kuna Kreeka valitsusläbirääkimistega ollakse lõpusirgel.

See uudis põhines kahel anonüümseks jääda soovinud valitsusallika andmetel. Selle kohaselt on võimalikud ministrikandidaadid juba välja valitud ning valitsuse tegevusplaan paika pandud.

Läbirääkimisi peetakse Kreeka konservatiivse partei Uus Demokraatia juhtimisel. Kaasatud on sotsialistlik Pasok ja mõõdukas partei Demokraatlikud vasakpoolsed.

Kui valitsus moodustatakse nende parteide esindajate põhjalt, siis on neil Kreeka 300 kohalises parlamendis 179 esindajat.

Gordioni sõlm on legendi järgi puntrasseaetud rihmade kogum, mille olevat teinud Früügia poolmüütiline kuningas Gordias ning mille lahtisõlmija pidavat saavutama võimu kogu Aasia üle.

Legendi kohaselt raius Gordioni sõlme läbi Makedoonia kuningas Aleksander Suur, kui ta oma sõjakäigul Pärsia vastu oli seda püüdnud tulutult lahti sõlmida.

Väljend «Gordioni sõlme raiuma» tähendab mingit keerukat probleemi kiirelt ja efektiivselt lahendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles