Kuveidi kohus tühistas parlamendivalimiste tulemused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuiveidi parlament
Kuiveidi parlament Foto: SCANPIX

Kuveidi konstitutsioonikohus kuulutas täna opositsioonile võidu toonud veeburarikuised parlamendivalimised ebaseaduslikuks ja ennistas eelmise, valitsusmeelse parlamendi, teatas riigimeedia.

Opositsiooni parlamendiliige Mussallam al-Barrak nimetas kohtuotsust «riigipöördeks põhiseaduse vastu» ja kutsus opositsiooni ühtsele positsioonile asuma.

«Kohus kuulutas emiiri dekreedi, millega 2012. aasta valimised välja kuulutati, põhiseadusvastaseks ja andis käsu eelmine parlament ametisse taastada,» vahendas riiklik uudisteagentuur KUNA.

Konstitutsioonikohus on Kuveidi kõrgeim kohus ja selle otsused lõplikud, edasi kaevata neid ei saa.

Emiir šeik Sabah al-Ahmad Al-Sabah andis parlamendi laialisaatmise määruse välja detsembri alguses, pärast noorte juhitud tänavarahutusi, millel nõuti reforme ja endise peaministri šeik Nasser Mohammad al-Ahmad al-Sabah' tagasiastumist. Paar päeva hiljem järgnes teine dekreet parlamendivalimistest 2. veebruaril.

Kohus otsustas, et teine dekreet on põhiseadusvastane ja seega opositsioonile võidu toonud valimiste tulemused ei kehti.

Sellele eelnenud parlamendis olid ülekaalus valitsusmeelsed jõud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles