Bangladeshis leiti teine ohvitseride grupihaud

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bangladeshi sõdurid leidsid täna pealinnas Dhakas asuvast paramilitaarsete piirivalvevägede kompleksist juba teise grupihaua, kus olid veel kümne mässu ajal tapetud ohvitseri surnukehad.


Kohalike ametnike sõnul kasvas mässus hukkunute arv sellega kindlasti üle 75 ja veel poolsada inimest on kadunud, suurem osa neist ohvitserid, vahendas AFP.

BBC Newsi andmetel on leitud ka terve rida väiksemaid matuseid.

Massihaudadest välja kaevatud laibad on väidetavalt halvas seisukorras ning neil on jõhkrutsemise märke. Lisaks tulistamisele on neid ilmselt hakitud tääkidega. Mõned surnukehad võivad aga olla põletatud, sest leitud on ka luid.

Pärast kõigi surnukehade väljakaevamist korraldatakse ilmselt sõjaväeline ühismatus. Bangladeshis on välja kuulutatud ka kolmepäevane lein.

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon nimetas kolmapäeva alanud ja poolteist ööpäeva kestnud verist mässu «jõhkraks vägivalla aktiks» ning avaldas kaastunnet ohvrite omastele.

Bangladeshi paramilitaarsete piirivalvevägede sõdurid alustasid mässu ohvitseride vastu väidetavalt madala palga ja väheste edutamisvõimaluste pärast.

Mässajad panid relvad maha pärast seda kui valitsus lubas neile amnestiat ja peaminister Sheikh Hasina hoiatas tõsiste tagajärgede eest.

Praeguseks on üle paarisaja mässaja vahistatud ning ohvitseride tapjaid ähvardatakse range karistusega, süüdlaste otsingud jätkuvad.

70 000 mehest koosnevale paramilitaarsele väeüksusele on aga juba antud korraldus naasta ööpäeva jooksul oma positsioonidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles