Sri Lanka väed tõmbavad tamilite ümber ringi koomale

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sri Lanka kaitseministeeriumi teatel on valitsusväed sisenenud viimasesse linnastunud piirkonda riigi põhjaosas, mida kontrollisid seni tamili sissid, samas kui ÜRO nõudis taas, et piirkonnas elavatel inimestel lubataks sõjatsoonist lahkuda.

Tamili Eelami Vabastustiigrite (LTTE) tugevast vastupanust hoolimata tungisid reede õhtul väed väikesesse Puthukkudiriruppu asulasse ning pidasid üldist võitlust ka mujal, vahendas AFP ministeeriumi teadet.

Linnast leidsid sõdurid LTTE võimude kinnitusel «kõrgtehnoloogilise satelliitkommunikatsiooni keskuse» ja pidasid hoonestatud alal edasi liikudes ägedat lahingut, maja-maja haaval.

Puthukkudiriruppust ida pool võeti laupäeval oma kontrolli alla ka poolteise kilomeetri pikkune maariba, kus olid sisside punkrid. Tamili Tiigrid pole viimaseid lahinguid kommenteerinud.

Ministeeriumi andmetel hukkus eilsetes lahingutes üheksa ja tänastes üle tosina sissi. Lisaks hävitati pressiesindaja kinnitusel kümme LTTE mereväe alust. Armee kaotusi ei mainita.

ÜRO ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide andmetel on sõjatsoonis lõksus kümneid kui mitte sadu tuhandeid tsiviilelanikke, kes ei saa lahingute eest põgeneda ning kellele üritatakse toimetada humanitaarabi.

Sri Lanka valitsusväed on surunud oma iseseisva riigi eest võitlevad tamilite üksused kitsale maaribale, mis mahub umbes 58 ruutkilomeetrile. Sõjaväeallikate kinnitusel oodatakse seal peagi otsustavat kokkupõrget. Saareriigi valitsus on lubanud kodusõja lõpetada aprilliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles