Toulouse`i pantvangidraama sai lahenduse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei eriüksus pangale rünnakut tegemas
Politsei eriüksus pangale rünnakut tegemas Foto: SCANPIX

Prantsusmaa politsei arreteeris mehe, kes eile Toulouse`is CIC pangas pantvange võttis.

End terroriorganisatsiooni Al-Qaedaga seotuks kuulutanud 26-aastane mees nõudis pangas raha ja kui ta seda ei saanud lahvatas pantvangidraama, edastab AFP.

Neljast pantvangi võetud isikust, kellest üks oli pangajuht, vabastas kurjategija hiljem kaks.

Seitse tundi kestnud pantvangidraama sai lahenduse, kui politsei eriüksus pangale rünnaku tegi ja pantvangis olnud vabastas. Kurjategija sai politseirünnakus kannatada ning ta toimetati haiglasse. Pantvangidele vigastusi ei olnud.

Prokurör Michel Valet sõnul olevat mees enda väitel tegutsenud oma usust lähtudes, mitte raha pärast. Valet lisas, et pigem on pantvangidraama korraldajal vaimse tervise probleemid.

Prantsusmaa politseil ei ole veel kindlaid andmeid, kas kurjategija on seotud Al-Qaedaga või mitte. Korrakaitsjateni jõudnud andmetel võib mees skisofreeniat põdeda. Ta olevat lõpetanud ravimite võtmise ning muutunud psühhootiliseks.

Prantsusmaal Toulouse`is leidis selle aasta kevadel aset umbes samalaadne juhtum, kui politsei eriüksus lasi maha 23-aastase Mohamed Merah.

Al-Qaedast huvitunud Merah mõrvas Toulouse´is seitse inimest. Merah ohvriteks langes kolm tumedanahalist Prantsuse dessantväelast ning Toulouse´i juudi kooli õpetaja ja kolm õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles