Volkswagen loobub tuhandetest ajutistest töötajatest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa autotootja Volkswageni tööline seismas uue auto kõrval Wolfsburgi tehases.
Saksa autotootja Volkswageni tööline seismas uue auto kõrval Wolfsburgi tehases. Foto: AFP / Scanpix

Saksa autotootja Volkswagen kavatseb majanduskriisi tõttu sel aastal loobuda kogu oma ajutisest tööjõu, kokku umbes 16 500 inimesest, kinnitas suurkompanii juht Martin Winterkorn.


Der Spiegel küsis, kui palju jääb firmasse aasta lõpuks alles ajutisi töötajaid, ja Winterkorn vastas, et mitte ühtegi, vahendas AFP.

«Meil ei ole siis enam tööl ühtegi neist. See on kohutav neile, keda see puudutab, kuid teist lahendust ei ole,» tõdes Volkswageni grupi esimees, kuid lisas samas, et firma alalised töötajaid koondamine praegu ei ähvarda.

«Mitte keegi firmas ei mõtle praegusel hetkel koondamistele või sellistele asjadele,» kinnitas Winterkorn, kelle sõnul on õnnestunud vältida ületootmist töötundide vähendamisega.

«Meil on 35-tunnine töönädal, mida me võime kahandada 28-tunniseks,» märkis ta. «Seega saame me piirata tootmist ja tagada püsiva personali (hoidmise). Ma ei näe sel aastal mingit probleemi.»

Euroopa juhtiva autotootja hingekirjas on üle maailma kokku umbes 330 000 inimest. Ka seda kompaniid on aga tabanud järsk langus nõudluses, mille tõi kaasa üleilmne majanduskriis.

Selle aasta jaanuaris langesid müüginumbrid 15 protsenti ning kogu aastaks ennustab Volkswagen kümneprotsendilist langust.

Volkswageni finantsüksus teatas hiljuti, et on saanud riigi garantiide näol kuni kaks miljardit, et refinantseerida autolaene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles