Mehhiko armee hõivab vägivaldset piirilinna

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko armee kolonn saabumas riigi põhjapiiril asuvasse Ciudad Juárezesse.
Mehhiko armee kolonn saabumas riigi põhjapiiril asuvasse Ciudad Juárezesse. Foto: AP / Scanpix

Mehhiko võimude teatel saabus eile riigi kõige vägivaldsema linnana tuntud põhjapiiril asuvasse Ciudad Juárezesse korda ja julgeolekut tagama täiendavalt kuni paar tuhat sõdurit.


Narkokartellide omavahelise sõja tagajärjel on selles piirilinnas, mis asub El Paso vastas ja asub Texasesse viival tulusal salakaubateel, tapetud ainuüksi viimase kuuga veerand tuhat inimest, vahendas Reuters.

Laupäeval sinna saabunud sõdurid on alles esimene kontingent kokku 5000-mehelisest väest, mis valitsuse otsusega kontrolli alt väljunud olukorda ohjeldama saadetakse. Sõdurite kõrval hakkavad narkokartellide vägivallaga võitlema ka föderaalpolitseinikud.

2500 sõdurit ja politseinikku on piirilinnas olnud juba terve aasta, kuid nende jõust kuritegelike klannide tõrjumiseks ja vägivalla mahasurumiseks ei piisanud.

«Sellega tugevdatakse operatsiooni üldisemalt... likvideerimaks inimrööve, väljapressimist, kallaletunge ja mõrvu,» ütles Reutersile armee pressiesindaja Enrique Torres.

Chihuahua osariigi põhjaosas asuvas Ciudad Juárezes elab üle poolteise miljoni inimese.

Mehhiko presidendi Felipe Calderóni korraldusel paari aasta eest alustatud suurt sõjaväelist operatsiooni narkokaubanduse vastu toetavad ka USA võimud, sest naaberriigis valitsenud korralagedus mõjutas ka selle julgeolekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles