Eesti kavatseb panustada Gaza ülesehitusse

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kairos täna toimunud kohtumisel rõhutasid nii Eesti välisminister Urmas Paet kui ka tema Egiptuse kolleeg Ahmed Aboul Gheit tugeva, kestva ning pikaajalise vaherahu kokkuleppeni jõudmise olulisust Iisraeli ja Palestiina konflikti lahendamisel.


Paet tunnustas Egiptuse vahendustegevust selles vallas, teatas välisministeerium. Egiptuse välisminister Gheit tõdes omakorda, et esmasena on oluline ära hoida võimaliku uue lahingutegevuse puhkemine Gazas.

Palestiina riigi loomine Iisraeli kõrvale jääb mõlema kinnitusel rahuprotsessi peaeesmärgiks. Paeti sõnul peab rahvusvaheline üldsus jätkuvalt toetama Palestiina Omavalitsuse pingutusi ühtsusvalitsuse moodustamiseks.

«See loob paremad võimalused rahuprotsessiga edasiminekuks,» leidis Eesti välisminister. «Kindlasti aitab ka homme toimuv Gaza doonorite konverents elustada Lähis-Ida rahuprotsessi».

Esmaspäeval, 2. märtsil osaleb välisminister Urmas Paet nimelt Sharm el-Sheikhis toimuval Gaza ülesehitamise doonorkonverentsil, kus ta annab teada Eesti kavatsusest panustada Gaza ülesehitusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles