Jõulusaare lähedal jäid laevaõnnetuses kadunuks kümned inimesed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austraaliale kuuluva Jõulusaare lähedal läks põhja laev, mille pardal olnud umbkaudu 200 sisserändajast on umbes 80 kadunud, teatasid täna võimuesindajad.

Päästa on õnnestunud 110 inimest ja kinnitust on leidnud kolme uppumine, ütles Austraalia meresõiduohutuse ameti (AMSA) eestkõneleja.

«Ellujäänud on toimetatud Jõulusaarele. Kõigil olid seljas päästevestid ja me oleme veendunud, et õnnestub leida veel ellujäänuid. Üks päästetutest oli 13-aastane poiss,» rääkis AMSA ametnik.

Otsingutel ja päästetöödel osales neli kaubalaeva, kaks Austraalia ja kaks Indoneesia mereväe alust ning viis lennukit.

Merepäästeameti teatel andis alus eile pärastlõunal hädakutsungi Jõulusaarest 120 meremiili põhjas.

«Enamiku päästetute tervislik seisund on hea ja nad ei vaja meedikute abi. See annab lootust, et veel paljud võivad siiani elus olla,» märkis minister Jason Clare. Ministri sõnul leiti umbes 40 inimest ümberläinud laevavraki juurest, kuid paljud olid lainetel hulpinud koguni kuue kilomeetri kaugusele õnnetuskohast.

Umbes 1500 elanikuga Jõulusaar on Austraalia omavalitsusala India ookeanis ning asub emamaast 1560 kilomeetri kaugusel. Indoneesia Jaava saar jääb 500 kilomeetrit põhja poole.

2010. aasta detsembrikuus uppus Jõulusaare lähedal laevaõnnetuses 48 peamiselt Afganistanist ja Iraanist pärit sisserändajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles