Blair käis esimest korda Gaza tsoonis

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannia endine peaminister Tony Blair külastas täna lühiajaliselt suletud Gaza tsooni ning kohtus seal ÜRO kooli esindajatega.


Blairile oli see üldse tema esimene Gazasse poolteise aasta jooksul, mil ta on olnud Lähis-Ida kvarteti erisaadik rahuprotsessil, vahendas AFP.

«Ma tahtsin ise tulla ja kuulda Gaza inimestelt, kelle elu on nii raskelt mõjutanud hiljutine konflikt,» ütles ta, viibides maakitsuse põhjaosas asuvas Beit Hanuni linnas viibides.

Blair lubas seal nähtut ja kuuldut vahendada homme Egiptuses toimuval rahvusvahelisel doonorkonverentsil. «Need on inimesed, kes peavad edaspidi olema kõigi meie rahu- ja arengupüüdluste fookuses,» rõhutas saadik.

Briti ekspeaminister kohtus täna Gaza ärimeeste, tsiviilkogukonna liikmete ja veeameti esindajatega ning astus korraks läbi ka ühest inglise keele tunnist koolis.

Erinevalt eelmistest külalistest, ÜRO peasekretärist Ban Ki-moonist ja USA senaatorist John Kerryst, ei käinud ta aga kõige rängemalt hiljutistes lahingutes laastatud piirkondades.

2007. aasta juunis Lähis-Ida erisaadikuks määratud Blair tahtis külastada Gaza tsooni juba mullu suvel, ent julgeolekukaalutlustel jäeti tema reis tookord viimasel hetkel ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles