Plagiaadis süüdistatav Rumeenia peaminister keeldub tagasi astumast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeenia peaminister Victor Ponta
Rumeenia peaminister Victor Ponta Foto: SCANPIX

Rumeenia peaminister Victor Ponta ütles täna, et ei kavatse tagasi astuda, kuigi Briti teadusajakirja Nature väitel plagieeris ta suure osa oma väitekirjast.

«Võitlen, et tõestada, [et ma ei plageerinud]» ütles Ponta Bukarestis välismeediale, vahendas AFP.

Ponta väitis, et plagiaadisüüdistus on seotud tema isikliku poliitilise lahinguga president Traian Basescuga.

Nature kirjutas viimases numbris viitega ühelt anonüümselt allikalt saadud dokumentidele, et nähtavasti on enam kui pool Ponta 432-leheküljelisest õigusteaduse väitekirjast Rahvusvahelise Kriminaalkohtu teemal kopeeritud teistelt autoritelt.

Ponta, kelle rumeeniakeelne väitekiri valmis 2003. aastal, ütles, et järgis Bukaresti Ülikooli toonaseid reegleid, mis ei nõudnud jutumärkide tarvitamist teiste autorite töid kasutades – peaasi, et allikad oleksid mainitud bibliograafias.

«Ma võin oma eksimusi, kui selliseid on, tunnistada, kuid ma tahan rõhutada, et mul ei olnud mingit kavatsust plagieerida,» ütles Ponta, kes on enda sõnul palunud haridusministeeriumi alluvuses töötavatel ekspertidel kontrollida Nature'i süüdistust.

«Mind ei saa poliitiliselt karistada vigade eest minu väitekirja koostamisel,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles