Taanis nõudis jõuguvägivald järjekordse ohvri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopenhaageni politsei uurib paika, kus jaanuari lõpus lasti maha üks nn põrguinglitest.
Kopenhaageni politsei uurib paika, kus jaanuari lõpus lasti maha üks nn põrguinglitest. Foto: AP / Scanpix

Taani pealinnas Kopenhaagenis leidis varahommikul aset tõenäoliselt järjekordne jõuguvägivallaga seotud tulistamine, milles sai surma üks ja haavata kolm inimest, ütles politsei.


Tegemist on viimaste päevade jooksul juba kolmanda vägivaldse vahejuhtumiga, mida korrakaitsjad seostavad jõukude omavahelise arveteklaarimisega.

Tundmatud kurjategijad avasid varahommikul tule pealinnas ühe kohviku ees nelja inimese pihta, kes kõik toimetati haiglasse, ütles juurdluse peauurija Tommy Keil päevalehe Politiken veebiküljele.

Keili sõnul suri üks ohvreist haavadesse, ülejäänute tervisliku seisundi osas on vara täpsemaid ütlusi anda.

«Rünnak tundub olevat seotud jõukudega,» ütles politsei pressiesindaja Henrik Olesen ajalehele.

Kopenhaagenis on alates reedest leidnud aset mitu ohvreid kaasa toonud tulistamist, mis annab tunnistust pingetekasvust kuritegeliku motojõugu Põrguinglid ning nende toetajate ja sisserännanute järeltulijate vahelises niinimetatud territooriumi jagamise sõjas.

Reedel tapeti iraagi päritolu mees, laupäeval sai haavata taanlane, kes on jätkuvalt kriitilises seisundis. Kolm jalgratastel meest tulistasid taanlase ja tema sõbra autot, kui viimased linnas parkimiskohta otsisid.

Viimase seitsme kuu jooksul on tavapäraselt rahulikus Kopenhaagenis leidnud aset enam kui 60 tulistamist, millest umbes pooled on politsei sõnul olnud kindlasti seotud niinimetatud gängisõjaga, milleni viis 19. augustil türgi päritolu 19-aastase nooruki jõhker hukkamine tänaval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles