Sony ja Panasonic hakkavadki OLED ekraanide tootmisel koostööd tegema

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senised rivaalid Sony ja Panasonic ühendavad teleritootmisel jõud.
Senised rivaalid Sony ja Panasonic ühendavad teleritootmisel jõud. Foto: SCANPIX

Sony ja Panasonic sõlmisid eile Jaapani meedia sõnul juba mõnda aega õhus olnud leppe, mille kohaselt hakatakse omavahel jagama orgaaniliste valgusdioodide tootmise alaseid teadmisi ning koostöös uurima OLED paneelide masstootmise võimalusi.

Orgaaniliste valgusdioodide tehnoloogiat kasutatakse laialdaselt nii tahvelarvutite-, kui ka nutitelefonide ekraanide puhul, vähemal määral aga telerites. OLED ekraane kasutavate telerite pildikvaliteeti ja energiatarbivust loetakse LCD televiisorite omast paremaks, paraku on nende tootmine ja hind lõpptarbijale palju kallim, kirjutab ITNews.

Nii Sony, kui ka Panasonicu teleritootmine oli eelmisel finantsaastal tugevas kahjumis, mistõttu pole sel alal kulude kärpimise eesmärgil jõudude ühendamine üllatuseks.

Sony lubas jagada firmale seni teadaolevat informatsiooni OLED tehnoloogiate kasutamise kohta, Panasonic aga oma suurte ekraanide kuluefektiivse tootmise oskusteavet ja seadmeid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles