Ojuland määrati Venemaal hukkunud Magnitsky nimekirja raportööriks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa Parlament võtab menetlusse ettepaneku soovituseks nõukogule ühiste viisapiirangute kehtestamiseks Sergei Magnitsky juhtumiga seotud Venemaa ametnike suhtes, raporti koostajaks otsustas nimetati Kristiina Ojuland.

«Hoolimata Euroopa Parlamendi senistest jõupingutustest ei ole nõukogu viisapiirangute kehtestamist Magnitsky juhtumiga seotud ametnike suhtes veel menetlenud,» selgitas Ojuland. «Samas on teada nimekiri Vene Föderatsiooni ametnikest, kes vastutavad Sergei Magnitsky surma eest.»

Ojuland märkis, et sarnase algatusega on välja tulnud ka Ameerika Ühendriikide kongress, mille esindajatekoja väliskomisjon võttis vastu eelnõu viisa- ja finantspiirangute kehtestamiseks Venemaa ametnike suhtes, kes on süüdi inimõiguste rikkumistes.

Sergei Magnitsky suri 2009. aasta 16. novembril Moskva Butõrka vanglas pärast 11-kuulist kohtuotsuseta kinnipidamist, mille vältel ei osutatud talle piisavat meditsiinilist abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles