President Medvedevi nõunik asendaks bürokraatliku eliidi uuega

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arkadi Dvorkovitš
Arkadi Dvorkovitš Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa presidendi nõunik Arkadi Dvorkovitš tegi ettepaneku vahetada riigi praegune bürokraatlik eliit välja uue, ühiskonna jaoks avatuma vastu.


Dvorkovitši arvates aitaks see kaasa riigi majanduse kasvule, vahendas Krasnojarski majandusfoorumil tehtud ettekannet

Nezavissimaja Gazeta

.

Lisaks sellele väljendas ta kahtlust tegevvõimu suutlikkuses töötada resultatiivselt majanduskriisi olukorras. «Võimu ja ka ühiskonna valmisolek elada üle pikaajaline kriis on madal.»

Kohmetukstegev oli ka tema hinne president Dmitri Medvedevi esimesele ametiaastale. «Selle aastaga oleks saanud teha kõike, millest president rääkis, kuid seda ei tehtud,» rääkis Dvorkovitš.

Presidendi nõuniku kriitika annab tunnistust teatud vastuoludest Medvedevi ja peaminister Vladimir Putini vahel, kirjutab Nezavissimaja Gazeta.

Globaliseerumise probleemide uurimise instituudi juht Mihhail Deljagin on kindel, et Dvorkovitši sõnad peidavad endas varjatud kriitikat peaministri suunas.

Vedomosti andmetel rääkis riigipea nõunik, et suurtööstustel pole enam mõtet loota riigi abile. «Praegu pole vaja joosta abi saamiseks riigi juurde. Riik ei aita. Mitte kedagi me aitama ei hakka. Tuleb võtta vastutus enda peale ja töötada senisest efektiivsemalt,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles