Cameron plaanib reformida Briti hoolekandesüsteemi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameron
Briti peaminister David Cameron Foto: SCANPIX

Briti peaminister David Cameron teatas täna radikaalsetest plaanidest reformida Ühendkuningriigi hoolekandesüsteemi, sealhulgas kärpida noortele mõeldud korterisoodustusi.

Cameroni sõnul lõpetab ümberkorraldus töötu abirahadega seotud «rumaluse, mille järgi makstakse inimestele rohkem kodusistumise kui töötamise eest», vahendas AFP. «Miks on see muutunud aktsepteeritavaks, et nii paljud inimesed valivad äraelamise riigi hüvedest?» lisas Cameron.

2010. aastal võimule tulnud peaminister ütles, et tema valitsus peab reformima eelmise valitsuse hoolekandesüsteemi, mis lõi «väärastunud toetused».

«See andis miljonitele tööealistele inimestele kodusistumise eest toetusi juba enne seda, kui meid majanduslangus tabas,» ütles ta oma Kentis peetud kõnes.

Peaministri sõnul peatab plaan, mille järgi võetakse tagasi korterisoodustused alla 25-aastastele, «noortele inimestele iseseisvuse pealesurumise».

Tööpartei ründas vastuolulist ettepanekut ja ütles, et noored pered, kes on just alustanud oma karjääri, jäetakse ilma toetustest. «See on järgmine suitsukate meie puutumatult peaministrilt, kes on riigi uuesti majanduslangusesse viinud, kaasa aidanud miljoni noore tööpuudusele ja ei tee midagi, et parandada suurenevat kaost,» ütles Tööpartei esindaja Liam Bryne.

Cameron, kelle valitsus on tutvustanud kasinusmeetmeid, ütles, et Ühendkuningriik vajab «hoolekandesüsteemi, mida riik saab endale lubada».

Ettepaneku järgi peavad töötud inimesed omama CVd, et saada riigilt toetust. Samuti vaadatakse üle haiguslehel olevate inimeste hüved. Üksikvanemad saavad plaani järgi toetust kuni lapse 3. eluaastani.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles