NATOga liitumist vastustavate soomlaste arv vähenes

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehed valmistuvad heiskama NATO lippu.
Mehed valmistuvad heiskama NATO lippu. Foto: SCANPIX

Soomes läbi viidud küsitlus NATOst näitab võimalikku liitumisse eitavalt suhtuvate inimeste arvu vähenemist ja kindla seisukohata soomlaste arvu suurenemist.

Kui mullu detsembris oli Soome liitumise vastu 68 protsenti vastanutest, siis nüüd oli neid 62 protsenti, selgub Helsingin Sanomate tellitud küsitlusest.

Kindlat seisukohta mitteomavate inimeste arv on kerkinud viie protsendipunkti võrra 21 protsendini.

Põhja-Atlandi Lepingu Organisatsiooniga (NATO) liitumist toetavate soomlaste arv on samas suurenenud vaid protsendipunkti võrra, kerkides 17 protsendini.

Uuringufirma TNS Gallup alustas inimeste küsitlemist nädal pärast Vene kindralstaabi ülema Nikolai Makarovi Soome-visiiti.

Vene kindral ütles, et Soome võimalik liitumine NATOga on ohuks Venemaale ning Soome-NATO koostöö tihenemine valmistab Venemaale muret.

Eelmisel nädalal kinnitas Vene president Vladimir Putin, et suurriigi juhtkond on kindral Makarovi arvamusavaldusega 100-protsendiliselt nõus. Putin tegi oma avalduse Soome presidendi Sauli Niinistö Vene-visiidi lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles