Petlemmas nimetati tänav Putini järgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina Omavalitsuse president Mahmud Abbas (vasakul) ja Vene president Vladimir Putin eile tervitustseremoonial Petlemmas.
Palestiina Omavalitsuse president Mahmud Abbas (vasakul) ja Vene president Vladimir Putin eile tervitustseremoonial Petlemmas. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin ütles, et tunneb end üsna nõutult, et Jeesuse sünnipaigaks peetavas Petlemmas anti ühele tänavale tema nimi.

Putini-nimeliseks tänavaks andis korralduse Palestiina president Mahmud Abbas, kellega Putin kohtus oma eile lõppenud Lähis-Ida ringreisil, vahendas AFP.

«Tahaksin elada natuke kauem,» naljatas Putin eile, kui talt Abbasi otsuse kohta arvamust küsiti. Euroopas on kombeks, et tänavatele antakse isiku nimi alles pärast nende surma.

«See oli mulle täiesti ootamatu,» ütles Vene riigipea ajakirjanikele. «Ausalt öeldes olen üsna nõutu, kuid midagi ei ole parata.»

Putin andis mõista, et ei soovinud Abbasi otsuse vastu protestida, et mitte teda solvata.

Mullu sai ka Putini eelkäija Dmitri Medvedev Läänekallast külastades Jeeriko linnas endanimelise tänava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles