Föderatsiooninõukogu saalis keelatakse ära mobiiltelefoniga rääkimine

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Föderatsiooninõukogu plenaaristung
Venemaa Föderatsiooninõukogu plenaaristung Foto: SCANPIX

Venemaa Föderatsiooninõukogu plenaaristungitel keelatakse senaatoritel tulevikus mobiiltelefonide kasutamine ära, ka ei tohi nad telefoni istungisaali kaasa võtta.

Taolise algatusega tuli täna välja Voroneži oblastit esindav senaator Gennadi Makin, vahendas Interfax.

«Kujutage ette, et käib parlamendi istung ja samal ajal istutakse seljaga presiidiumi poole, rääkides lõputult mobiiltelefoniga või lihtsalt puudutakse,» rääkis Makin.

Spiiker Valentina Matvijenko toetas Makini ettepanekut ja lubas korraldada spetsiaalseid vaheaegu, et senaatorid saaks saalist välja minna ja telefoniga rääkida.

Föderatsiooninõukogu reglemendi komitee aseesimees Vladimir Kulakov lubas, et taoline muudatusettepanek viiakse varsti ka reeglistikku sisse.

Mobiiltelefonidega rääkimise keelamine oli päevakorras juba eile, kui senaatoritele esines president Vladimir Putin. Riigipea tutvustas eile parlamendi ülemkoja moodustamise uut süsteemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles