Greenpeace’i aktivistid protesteerivad supertraaleri vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greenpeace'i aktivistid Luksemburgis toimunud kalanduse, põllunduse ja ning toiduainete nõukogu kohtumisel 12. juunil.
Greenpeace'i aktivistid Luksemburgis toimunud kalanduse, põllunduse ja ning toiduainete nõukogu kohtumisel 12. juunil. Foto: SCANPIX

Greenpeace’i aktivistid saboteerisid kalatraalerit, kui see valmistus teekonnaks Hollandist Austraaliasse, aheldades selle sõukruvid ja rippudes nööridega kinniseotult traallaeva küljes, ütles grupp täna.

Leedu lipu all sõitval FV Margirisil muudetakse riigilipp Austraalia vastu ja saadetakse Tasmaania lõunasaare lähedale söödakala püüdma. Greenpeace’i tiim peatas aluse, kui see üritas Hollandi sadamast Ijmuidenist lahkuda.

143 meetri pikkune ja 9500 tonni kaaluv Margiris on üks maailma suurimaid kalastustraalereid ja Greenpeace süüdistab seda ülekalastamises Lääne-Aafrika ranniku lähedal.

«Kuhu iganes see laev ka ei suunduks, ta on hävitanud kalaparvi ning kalameeste peamist elatusvahendit,» sõnas Greenpeace Oceans’i kampaanias osaleja Nathaniel Pelle AFP-le. Ta lisas, et aktivistide eesmärgiks on võimalikult kaua traaleri sadamast väljumist takistada.

Sadamakapten lükkas Margiris’i väljumisaja homsele keskkööle, kuid Pelle sõnul ei ole kindel, kas otsus on seotud Greenpeace’i aktsiooniga.

Supertraaleri vastased on väljendanud muret, et see ammendab kalameeste kõik kalavarud ning avaldab kahjulikku mõju merelindudele, hüljestele ja delfiinidele.

Kuid Austraalia kalandusega seotud autoriteedid eitavad ülekalastamist ning nende sõnul on traaleril lubatud püüda ainult 10 protsenti kättesaadavatest kaladest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles