NATO kindral: sõjaline sekkumine Süürias on viimane lahendus

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO sõjalise komitee esimees Knud Bartels (paremal) koos brigaadikindral Riho Terrasega
NATO sõjalise komitee esimees Knud Bartels (paremal) koos brigaadikindral Riho Terrasega Foto: mil.ee

NATO sõjalise komitee esimees kindral Knud Bartels ütles täna Tallinnas, et peab sõjalist sekkumist nii Süürias kui ka Iraanis viimaseks lahenduseks.

«Kõigepealt tuleb läbi proovida poliitilised lahendused,» ütles taanlane Tallinnas NATO küberkaitsekeskuses toimunud pressikonverentsil.

Bartels nimetas möödunud reedest intsidenti, kui Süüria tulistas alla Türgi sõjalennuki, vastuvõetamatuks.

Kindral rõhutas ajakirjanikele Eesti sõdurite panuse tähtsust Afganistanis ning tunnustas Eesti tõsidust ja koostööd. See peegeldub Bartelsi sõnul selles, et Eesti on suutnud viia kaitsekulutused vastavalt NATO eesmärgile kahe protsendini SKTst.

«Kõik 28 liiget on võrdsed,» ütles Bartels suurtest ja väikestest liikmesriikidest rääkides. «[Liikmeid] kannustavad ühised väärtused.»

Bartels nentis, et on üllatunud Venemaa reaktsioonist Soome ja NATO koostööle ja lubas seda kindlasti arutada järgmisel kohtumisel Vene kindralstaabi ülema Nikolai Makaroviga.

«Venemaa on NATO strateegiline partner,» ütles ta Venemaa-NATO suhetest rääkides.

Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras nimetas Makarovi väljaütlemist kummaliseks.

Bartels, kes külastas Eestit esimest korda NATO sõjalise komisjoni esimehena, viibib riigis kahepäevasel viisiidil ning sõidab täna edasi Lätisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles