Blackberry tootja lõpp läheneb

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blackberry nutitelefon.
Blackberry nutitelefon. Foto: SCANPIX

Research in Motion teatas uue Blackberry 10 operatsioonisüsteemi turuletulemise aja edasilükkamisest ning 5000 töötaja koondamisest.

Esimesi Blackberry 10 platvormi jooksutavaid nutitelefone saab osta alles järgmise aasta alguses. Ooteaeg pikenes uue operatsioonisüsteemi arendamise ajamahukuse tõttu, kirjutab Reuters.

RIM koondab ülemaailmselt järgmised 5000 inimest, ehk pea 30 protsenti oma praegusest tööjõust. Töökohtade vähendamine on vajalik selleks, et ettevõtet uue aastani üldse käigus hoida.

Firma suutis eelmises kvartalis tarnida veel vähem Blackberry’sid, kui niigi ettevaatlikud Wall Streeti analüütikud olid ennustanud –  8,74 miljoni nutitelefoni asemel 7,8 miljonit seadet.

Research in Motioni aktsia langes eile peale uudiste avalikustamist 14 protsendi võrra, erinevad analüütikud näevad toimuvat kui Blackberry tootja lõppu.

«See (RIMiga toimuva pealt vaatamine) on sama südantlõhestav nagu kutsika suremise jälgimine,» ütles Avian Securitiesi analüütik Matthew Thornton.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles